Ceai negru de Ceylon BOPF fără aditivi. Conține frunzele superioare ale tufelor și vârfurile mugurilor dand o infuzie delicată, aromată. Plicuri ambalate individual.
Numărul de plicuri - 25 buc.
Greutate netă: 50g.
Compozitie: ceai negru de Ceylon frunze tinere, fara aditivi.
Țara de origine: Sri Lanka.
Grad: BOPF Spec. (Special Fannings Orange Pekoe)
Ceaiul negru este cel mai popular tip de ceai, supus celui mai lung proces de producție. Etapele de bază sunt: ofilirea, rularea, fermentarea și uscarea. Valorile aromate sunt determinate de factori precum: țara de origine a ceaiului, plantația, ora recoltării sau gradul de ofilire.
Metoda de preparare: Puneți in infuzor sau strecuratoare o linguriță de ceai intr-o cana de apă caldă la 95 de grade Celsius si puteti prepara în două moduri:
- Cu un timp scurt de preparare de până la 3 minute, bautura este revigoranta.
- Cu un timp de preparare de până la 5 minute, bautura are un efect relaxant.
Prea mult timp acordat prepararii da bauturii un gust astringent.
Frunzele de ceai negru sunt potrivite pentru o singura infuzare.