Ceai negru pur Ceylon cu aromă naturală de bergamotă. Produsul conține o aromă naturală de bergamota 100% obținută din uleiul esențial - datorită acesteia ceaiul dobândește o notă subtilă, citrică. Ceaiul negru de Ceylon de calitate superioară îmbogățit cu esență de bergamot creează o compoziție clasică, avand un gust unic.
Greutate netă: 50 g (25 doze x 2 g)
Compoziție: ceai negru din frunze de Ceylon (96,2%) cu aromă naturală de bergamotă (3,8%).
Țara de origine: Sri Lanka.
Gen: FBOP (Flowery Broken Orange Pekoe).
Ceaiul negru, cel mai popular tip de ceai este supus unui lung proces de producție. Etapele de bază sunt: ofilirea, rularea, fermentarea și uscarea. Valorile aromate sunt determinate de factori precum țara de origine a ceaiului, plantația, ora recoltării sau gradul de ofilire.
Metoda de preparare: un pliculet de ceai la o cana de 250-300ml de apă caldă la 95 de grade Celsius si preparați în două moduri:
- Cu un timp scurt de preparare de până la 3 minute, bautura este revigoranta.
- Cu un timp scurt de preparare depână la 5 minute, bautura are un efect relaxant.
- Prea mult timp de preparare va da bauturii un gust astringent. Frunzele de ceai negru sunt potrivite pentru o singura infuzie.