Ceai negru de Ceylon, frunze, Pekoe/BOP, fără aditivi. Un ceai delicios cultivat în zonele muntoase din Ceylon, ce conține doar frunze mici din vârful tufișului, fapt ce garantează cel mai bun gust al băuturii. Ceai de culoare chihlimbar închis cu o infuzie foarte intensă.
Greutate netă: 100g.
Compoziție: frunze uscate, mici, rulate.
Ceai negru 100% Ceylon, fără aditivi.
Țara de origine: Sri Lanka.
Grad: Pekoe/BOP (Pekoe/Broken Orange Pekoe)
Ceaiul negru este cel mai popular tip de ceai, supus celui mai lung proces de producție. Etapele de bază sunt: ofilirea, rularea, fermentarea și uscarea. Valorile aromate sunt determinate de factori precum: țara de origine a ceaiului, plantația, ora recoltării sau gradul de ofilire.
Metoda de preparare: Puneți in infuzor sau strecuratoare o linguriță de ceai intr-o cana de apă caldă la 95 de grade Celsius si puteti prepara în două moduri:
- Cu un timp scurt de preparare de până la 3 minute, bautura este revigoranta.
- Cu un timp de preparare de până la 5 minute, bautura are un efect relaxant. Prea mult timp acordat prepararii da bauturii un gust astringent. Frunzele de ceai negru sunt potrivite pentru o singura infuzare.