The Art of Drinking Tea

Arta de a bea ceai

5 +0200, Friday

Pe măsură ce dragostea ta pentru ceai evoluează, începi încet să realizezi că a bea ceai este mult mai mult decât ceva ce faci din obișnuință dimineața sau o băutură răcoritoare pentru oaspeți. Mai degrabă, îți dai seama că ceaiul are capacitatea de a crea o experiență cathartică ce aduce împreună arome, culturi și experiențe. De aceea, mulți oameni și culturi consideră ceaiul o formă de artă. Drept urmare, oamenii din diferite părți ale lumii și-au dezvoltat propriile ritualuri în jurul ceaiului. Aceste ritualuri sunt adesea menite să aprecieze ceaiul, să adauge valoare timpului petrecut în familie sau pur și simplu să atingă atenția conștientă. Fie că este vorba de aromele tradiționale din Sri Lanka, India, China și Japonia sau de amestecurile mai dulci în stil european, există o modalitate de a-l sărbători. Așa că ne-am gândit să împărtășim câteva ritualuri și tradiții asociate cu ceaiul din întreaga lume.



Ceai de după-amiază 

Ceaiul de după-amiază este o tradiție britanică veche de secole. În mod tradițional, acesta implica consumul de ceai la o masă cu preparate precum legume, mezeluri, pește murat, salate, cartofi, tarte, plăcinte, pâine de casă, prăjituri cu ceai, prăjituri cu fructe și multe altele, stând pe scaune cu spătar înalt. Această tradiție a apărut inițial ca o modalitate pentru membrii familiei regale și aristocrați de a-și petrece după-amiezele într-un mod elegant. Cu toate acestea, odată cu revoluția industrială, pe măsură ce muncitorii aveau nevoie de o pauză după muncă, au început să se bucure de după-amieze cu mâncare și ceai. Drept urmare, tradiția ceaiului de după-amiază s-a răspândit în toate nivelurile societății.


Alegerile noastre de ceai pentru high tea



Ceai Sencha englezesc de după-amiază Earl Grey

Ceremoniile ceaiului chinezești

Ceaiul este o parte importantă a culturii chineze. Ceremoniile ceaiului chinezesc sunt de obicei desfășurate în timpul unor ocazii speciale și este, de asemenea, o modalitate de a primi oaspeții în casă.


Pe măsură ce popularitatea ceaiului a crescut în China antică, ceremoniile ceaiului au fost dezvoltate ca un ritual formalizat în cadrul căruia maeștrii ceaiului își puteau demonstra abilitățile, manierele și tehnicile de preparare a ceaiului. Aceste tehnici se puteau schimba de la o persoană la alta. Este important să ne amintim că mirosurile și gustul sunt punctul central al oricărei ceremonii chinezești a ceaiului. Într-o ceremonie obișnuită a ceaiului, se folosesc vase de lut, care sunt clătite în apă clocotită. Apoi, frunzele de ceai sunt adăugate în ibric folosind lingurițe sau bețișoare de bambus. Apoi, frunzele de ceai sunt clătite în apă fierbinte. În cele din urmă, chelnerul aranjează ceștile în cerc și toarnă ceaiul în ele. Ceea ce este unic la ceremonia chinezească a ceaiului este că doar jumătate din ceașcă este umplută cu ceai, deoarece chinezii cred că cealaltă jumătate este umplută cu dragoste și prietenie.


Recomandările noastre pentru o ceremonie chinezească a ceaiului


   

Ceai Sencha cu Lună Albă Oolong din Lapte Chinezesc


Exemplele de mai sus sunt dovezi clare că ceaiul este mult mai mult decât o băutură și se extinde într-o experiență mult mai profundă în multe culturi. De aceea, la Basilur ne angajăm să vă oferim cea mai autentică versiune a fiecăreia dintre aceste experiențe cu ceai!

Mai multe articole

Comentarii (0)

Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!

Lăsați un comentariu

Atenție: comentariile trebuie aprobate înainte de publicare