Ceai verde de Ceylon de pe crestele înalte, frunze fără aditivi. Provine din regiunea Radella din Sri Lanka - cunoscuta pentru cultivarea celui mai bun ceai verde Ceylon. Ceaiul verde de Ceylon este unul dintre cele mai populare ceaiuri verzi din lume. Crește pe versanții vestici la o altitudine de 1050-1500 metri deasupra nivelului mării. Are o culoare galben-verzuie și aromă puternică.
Greutate netă: 100g.
Compozitie: ceai verde 100% Ceylon frunze fara aditivi.
Țara de origine: Sri Lanka. Gen: YH (Young Hyson).
Ceaiul verde este denumit ceai nefermentat pentru ca nu suferă oxidare. Se obține prin încălzirea/"prăjirea" frunzelor pentru a accelera procesul de ofilire și prevenirea fermentării acestora. După această etapă frunzele se rulează. Producția se încheie cu uscarea și sortarea. Ceaiul verde este o sursă de polifenoli și antioxidanți necesari pentru o sănătate bună și longevitate.
Metoda de preparare:
Puneți o linguriță de ceai intr-o cana cu apă fierbinte între 70 și 80° C. Timpul de preparare trebuie să fie între 3 și 5 minute. Frunzele de ceai verde pot fi preparate de două sau trei ori. Prima infuzare trebuie să dureze aproximativ 3 minute, iar fiecare infuzare ulterioară trebuie prelungită cu 1 minut.