Ceai negru de Ceylon, fără aditivi. Pliculete cu snur, cu aromă completă în fiecare ceașcă.
Numărul de plicuri: 25 buc.
Greutate netă: 50g.
Compozitie: ceai negru 100% Ceylon fara aditivi.
Țara de origine: Sri Lanka.
Gen: Pekoe.
Ceaiul negru este cel mai popular tip de ceai, supus celui mai lung proces de producție. Etapele de bază sunt: ofilirea, rularea, fermentarea și uscarea. Valorile aromate sunt determinate de factori precum: țara de origine a ceaiului, plantația, ora recoltării sau gradul de ofilire.
Metoda de preparare: Puneți in infuzor sau strecuratoare o linguriță de ceai intr-o cana de apă caldă la 95 de grade Celsius si puteti prepara în două moduri:
- Cu un timp scurt de preparare de până la 3 minute, bautura este revigoranta.
- Cu un timp de preparare de până la 5 minute, bautura are un efect relaxant. Prea mult timp acordat prepararii da bauturii un gust astringent. Frunzele de ceai negru sunt potrivite pentru o singura infuzare.