All about White Tea

Totul despre ceaiul alb

6 +0300, Thursday

Majoritatea oamenilor din întreaga lume sunt familiarizați cu ceaiul negru și ceaiul verde, însă, când vine vorba de ceaiul alb, oamenii se întreabă în continuare: „Ceaiul alb este alb la culoare?”. Nu, ceaiul alb nu este alb la culoare. De fapt, provine din aceeași plantă de ceai ca toate celelalte tipuri de ceai, Camellia Sinensis. Diferite metode de procesare duc la rândul lor la 6 tipuri diferite de ceai - ceai alb, ceai galben, ceai verde, ceai oolong, ceai negru și ceai pu-erh.


Ceaiul alb este cel mai puțin procesat și cel mai natural ceai dintre diferitele tipuri de ceai, cu doar 2 pași simpli - ofilirea și uscarea. Drept urmare, firele de păr/trichomi alb-argintii rămân vizibil prezenți pe mugurii frunzelor, ceea ce dă numele ceaiului alb! Deoarece este minim procesat, ceaiul alb păstrează în cea mai mare măsură compușii benefici prezenți inițial în frunzele proaspete de ceai. Ceaiul alb conține o concentrație mare de polifenoli, un antioxidant puternic care promovează sănătatea, previne bolile și întărește sistemul imunitar al organismului.


O scurtă privire asupra istoriei ceaiului alb


Timp de mulți ani s-a crezut că ceaiul alb a fost descoperit în timpul dinastiei Song (920-1269), însă chiar și referințele mai vechi la ceaiul alb au fost găsite încă din timpul dinastiei Tang (618-907). În acea perioadă istorică, prepararea ceaiului alb era o experiență foarte diferită față de cea de astăzi: frunzele de ceai alb recoltate timpuriu apăreau doar în turte comprimate, iar bucățile sparte erau puse la macerat în cazane de lut.

Deși ceaiul alb a fost popularizat și venerat pe scară largă în timpul dinastiei Song (960-1269), acesta a fost relativ necunoscut restului lumii până foarte recent. Doar membrilor familiei regale li se permitea să consume ceai alb și se zvonește că acesta putea fi servit doar ca „omagiu” adus împăratului de către fecioare cu mănuși albe, ca simbol al onoarei și respectului.



Cum se prepară ceaiul alb?

Prepararea ceaiului alb poate fi destul de diferită în comparație cu ceaiul negru sau verde. Ceaiurile albe se prepară cel mai bine cu o temperatură a apei mai blândă, între 175°-185° F. Frunzele de ceai se pot găti prea mult și pot deveni astringente dacă apa este prea fierbinte. Pentru cele mai bune rezultate, recomandăm prepararea ceaiurilor albe doar timp de 1-3 minute.


Câtă cafeină există în ceaiul alb?

În mod tradițional, se credea că ceaiul alb conține mai puțină cofeină decât alte tipuri de ceai. Cu toate acestea, unele studii recente au indicat posibilitatea ca ceaiul alb să aibă un conținut de cofeină chiar mai mare decât ceaiul negru. Indiferent de teoria în care credeți, deoarece ceaiurile albe sunt de obicei infuzate pentru o perioadă mai scurtă de timp decât ceaiurile mai procesate, conținutul de cofeină prezent în fiecare infuzie tinde să fie semnificativ mai mic, întărind astfel ideea că ceaiurile albe au mai puțină cofeină.


Vă prezentăm colecția de ceai alb de la Basilur!



Basilur prezintă această colecție luxoasă și glorioasă de ceai alb , amestecată cu măiestrie cu delicioase arome naturale de fructe. Fiecare ceai este o reprezentare a caracteristicilor unice și a fineții ceaiului alb ca ingredient principal. Ideal pentru a fi oferit cadou și pentru a vă îmbunătăți gustul zilnic în ceașca de ceai!

Mai multe articole

Comentarii (0)

Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!

Lăsați un comentariu

Atenție: comentariile trebuie aprobate înainte de publicare