Cu vara aproape, setea de o băutură răcoritoare și revigorantă este reală! Consumul de ceai cu gheață este mai mult decât revigorant: este revelator. Degustarea unui ceai sau a unei infuzii de plante la o temperatură scăzută poate debloca arome și arome incredibile care nu sunt evidente într-o ceașcă fierbinte. Este ușor să prepari cel mai bun ceai cu gheață toată vara, așa că iată ghidul lui Basilur pentru prepararea ceștii perfecte de ceai cu gheață Ceylon!
În esență, tot ce ai nevoie sunt câteva ingrediente de înaltă calitate:
- Apă (recomandăm apă purificată)
- Ceai (recomandăm ceai negru vrac Ceylon de înaltă calitate)
- Un vas de depozitare
- O strecurătoare
- O linguriță
Pentru a începe să preparați ceai din frunze, încălziți apa la temperatura corespunzătoare, în funcție de ceaiul folosit. Ceaiul negru reacționează, în general, mai bine la apa mai fierbinte, în jur de 190-200 de grade Fahrenheit. Dacă decideți să folosiți o strecurătoare pentru ceai, așezați-o peste cană și puneți o linguriță plină de ceai înăuntru. Stropiți frunzele cu apă fierbinte pentru a le permite să se deschidă la gust și aromă. Apoi, turnați aproximativ 225 ml de apă peste ele și lăsați la infuzat timp de două până la cinci minute, în funcție de intensitatea dorită. Nu uitați, cu cât infuzați mai mult, cu atât aroma este mai puternică. Scoateți strecurătoarea și aruncați frunzele. Aceasta este cea mai tradițională formă de preparare a ceaiului. Pentru a prepara apoi o infuzie rece, pur și simplu adăugați cantitatea dorită de gheață sau refrigerați timp de trei până la cinci ore înainte de servire!
Dacă doriți să preparați o singură cană de ceai cu gheață, vă recomandăm metoda de preparare la cald. Pentru a obține cele mai bune rezultate cu metoda de preparare la cald, vă sugerăm utilizarea unui gaiwan.
Un set de porțelan gaiwan
Un gaiwan este o ceașcă tradițională de ceai, de obicei făcută din porțelan sau sticlă. Un set de gaiwan este format dintr-o ceașcă de ceai, un capac și o farfurie. Pentru a prepara ceaiul, clătiți apa clocotită în ceașcă doar pentru a o încălzi, apoi aruncați apa. Puneți o linguriță de ceai înăuntru și adăugați 225 ml de apă, apoi lăsați la infuzat pentru a obține tăria dorită.

Când ești gata să consumi, ia gaiwan-ul, folosind degetul arătător pentru a ține capacul pus, și toarnă-l cu grijă în cană sau ceașcă. Vrei ca ceaiul să se scurgă de sub capac, fără ca frunzele să se desprindă! Apoi poți adăuga cantitatea dorită de gheață pentru o infuzie rece perfectă.
O a doua tehnică pe care o puteți utiliza este metoda de preparare la rece. Această metodă este aceeași cu cea de mai sus, cu excepția faptului că utilizați apă la temperatura camerei sau apă rece. Pentru a scoate în evidență mai multă aromă, se recomandă să stropiți frunzele de ceai cu apă aproape clocotită. Refrigerati după preparare și serviți cu gheață pentru o infuzie răcoritoare la rece!
Sfaturile maestrului ceaiului Basilur pentru ceai cu gheață:
-
Asigurați-vă că păstrați întotdeauna ceaiul la temperatura camerei până când este gata de servire și apoi turnați-l peste gheață pentru a menține o tărie constantă. Dacă infuzia este prea tare, diluați-o cu apă filtrată. Dacă infuzia este prea slabă, puteți infuza mai multe frunze de ceai și adăuga concentratul de ceai. Dacă aveți dubii, optați întotdeauna pentru o infuzie mai tare, deoarece puteți oricând adăuga mai multă apă rece.
-
Nu recomandăm păstrarea ceaiului cu gheață în frigider prea mult timp, deoarece poate deveni puțin tulbure. Aceasta este însă o preferință estetică, așa că, dacă nu vă deranjează dacă ceaiul negru devine puțin tulbure în frigider, îl puteți păstra acolo. Vă recomandăm să aruncați ceaiul cu gheață rămas la sfârșitul zilei pentru a-i menține prospețimea!
-
Pentru a prepara un ceai cu gheață îndulcit, adăugați un îndulcitor în concentratul de ceai după infuzare și înainte de a adăuga apa mai rece. Pentru ceaiurile negre, recomandăm zahărul din trestie pentru a produce aroma de zahăr caramelizat. Pentru ceaiurile verzi, mierea este cea mai potrivită pentru a adăuga note florale și vegetale.
Dacă vrei să împărtășești aceste informații cu prietenii și familia ta, avem un ghid de rețete ușor de urmat, care te ajută să prepari de fiecare dată ceaiul cu gheață perfect cu colecția Fruit Infusion de la Basilur !

Comentarii (0)
Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!