Flavourful and delightful; Basilur's Specialty Classics

Aromate și încântătoare; Clasicele speciale ale lui Basilur

8 +0200, Saturday

Deși tot ceea ce facem la Basilur este condus de inovație, clasicele au ocupat întotdeauna un loc special în munca noastră. De aceea, gama noastră Specialty Classic este unul dintre cele mai apreciate ceaiuri ale noastre, cu ambalaje caleidoscopice, elaborate cu minuțiozitate, care reflectă adevărata artă a consumului de ceai. Această colecție oferă amestecuri clasice de ceai testate în timp, recreate cu ceaiuri premium. Așadar, permiteți-ne să vă prezentăm aceste clasice și să vă oferim o experiență cu adevărat autentică a ceaiului.



Mic dejun englezesc



Micul dejun englezesc este, fără îndoială, regina tuturor ceaiurilor clasice și unul dintre cele mai populare ceaiuri din întreaga lume. Este un amestec corpolent, bogat și robust de ceai negru, care este adesea savurat cu lapte și zahăr. Conform înregistrărilor istorice, micul dejun englezesc a fost inventat la Edinburgh în secolul al XIX-lea și a fost numit simplu „Breakfast Tea”. Se știe că Regina Victoria este în spatele popularizării acestui amestec în toată Anglia, ceea ce a dus ulterior la denumirea de „English Breakfast”.


O ceașcă clasică de ceai englezesc pentru micul dejun este adesea însoțită de o masă copioasă cu cârnați, ouă, fasole și pâine prăjită. Așadar, aromele intense ale acestui ceai sporesc și completează savoarea acestei mese. Micul dejun englezesc Basilur este o tradiție care este dusă mai departe pentru a evoca încântătoarea masă englezească și glorioasa epocă victoriană. Micul dejun englezesc preparat din ceai pur Ceylon este o celebrare a farmecului englezesc împreună cu gustul istoric al celor mai bune ceaiuri de pe pământ.


După-amiaza engleză


Ceaiul englezesc de după-amiază este un alt ceai clasic cu o mare importanță istorică. Se crede că acest ceai istoric este o afacere la modă inventată de ducesa de Bedford, Anna Maria. Se crede că în casa ducesei a cinat târziu și că obișnuia să se facă foame în jurul orei 4 după-amiaza. Acest lucru a determinat-o să inventeze un „ceai de după-amiază”. Chiar și astăzi, ceaiul de după-amiază este considerat o afacere feminină elegantă și la modă, care constă într-o reuniune a unui grup de oameni îmbrăcați în ținute la modă care se bucură de deliciul ceaiului de după-amiază.


Întrucât acest ceai este savurat în general după-amiaza, pentru relaxare, are o aromă mai ușoară în comparație cu ceaiul englezesc pentru micul dejun. Este un ceai perfect, cu un gust dulceag ușor și o culoare portocalie odată preparat. Datorită momentului zilei în care este servit de obicei acest ceai, este adesea însoțit de sandvișuri cu castraveți, scones și petit fours, care sunt o încântare pentru palat.



Earl Grey


Poate ați observat deja un tipar, și anume că toate aceste ceaiuri au o poveste de fundal, iar ceaiul Earl Grey nu face excepție. Conform legendelor, acesta a fost numit după Charles Grey, al doilea conte din linia sa, care a fost și prim-ministrul regelui William al IV-lea în secolul al XIX-lea.


De-a lungul anilor, mulți producători și pasionați de ceai au adăugat propriile variante acestui clasic, iar Basilur a rescris încă o dată istoria ceaiului Earl Grey, combinând gustul rafinat al uleiului de bergamotă din portocala dulce, citrică, cu ceaiul pur de Ceylon. Acest ceai, odată preparat, oferă o aromă fină și un gust liniștitor. De asemenea, aduce o notă de savoare suplimentară în comparație cu alte clasice mai unidimensionale, precum micul dejun englezesc.


Sencha

Sencha este unul dintre cele mai populare ceaiuri din Japonia, dacă nu chiar cel mai popular, reprezentând aproape 80% din ceaiul produs în țară. Este, de asemenea, un ceai simbolic care evoluează dintr-o mare istorie japoneză.


Acest ceai este cunoscut pentru dulceața sa naturală și blândă caracteristică și gustul răcoritor, care amintește de primăvară. Odată preparat, se transformă într-o nuanță galben-aurie blândă și are un gust de note ierboase cu o ușoară dulceață. Aroma plăcută de ierburi a ceaiului Sencha se datorează faptului că prospețimea sa este păstrată, deoarece este fiert la abur, nu prăjit în tigaie.


Darjeeling


Ceaiul Darjeeling își are originea în districtele Darjeeling sau Kalimpong, care îi dau numele, din Bengalul de Vest. Acest ceai, cultivat sub vânturile himalayene, are o aromă unică, similară cu strugurii francezi. Aroma și gustul inegalabile ale acestui ceai sunt motivul pentru care este supranumit „șampania ceaiurilor”. Acest ceai este mai ușor și mai puțin astringent decât majoritatea ceaiurilor negre, dar mai stratificat și complex decât majoritatea ceaiurilor verzi.



Mai multe articole

Comentarii (0)

Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!

Lăsați un comentariu

Atenție: comentariile trebuie aprobate înainte de publicare