Uneori, o simplă ceașcă de ceai s-ar putea să nu fie suficientă. Acesta este momentul perfect pentru a experimenta asocierea ceaiului cu diferite tipuri de mâncare. Diferite tipuri de ceai se potrivesc bine cu o mulțime de alimente, de la alegeri evidente, cum ar fi prăjitura și scones, până la alegeri mai aventuroase, cum ar fi humusul. Citește acest blog și află ce alimente se potrivesc perfect cu diferite tipuri de ceai.
Potrivește intensitatea preparatului și a ceaiului
Notele de aromă ale ceaiului variază de la aromele delicate ale ceaiului alb până la aromele bogate și intense ale ceaiului negru. Așadar, atunci când asociați mâncarea cu ceaiul, este important să vă asigurați că intensitatea și ponderea aromelor ceaiului și ale mâncării cu care îl asociați sunt la același nivel. De exemplu, ceaiul negru și carnea roșie sunt o asociere excelentă, deoarece ambele au arome intense. Însă, asocierea ceaiului alb cu un curry bogat ar putea fi contraproductivă, deoarece aromele bogate ale curry-ului pot copleși aromele subtile ale ceaiului alb.

Asocieri ideale pentru diferite tipuri de ceai
Ceai negru - Datorită modului în care este procesat, ceaiul negru se mândrește cu note de aromă mai astringente, împreună cu gusturi lemnoase și malțate. Această aromă intensă face ca ceaiul negru să se potrivească bine cu mâncăruri bogate în arome puternice.
- Carne roșie
- Deserturi bogate
- Mâncăruri picante
- Ciocolată
- Produse de patiserie
Ceai verde - Deoarece ceaiul verde este procesat pentru a scoate în evidență aromele crude ale frunzei de ceai, acest ceai are o paletă vegetală, pământie. Acest lucru îl face să se potrivească bine cu ingrediente vibrante și proaspete.
- Salate
- Sushi
- Pește alb
- Carne albă
- Orez
- Verdeață aburită

Ceai Oolong - În general, ceaiurile oolong au o aromă afumată. Dar, în funcție de modul în care sunt procesate, pot fi puternice sau ușoare. În mod ideal, ceaiurile oolong mai ușoare ar trebui asociate cu arome mai ușoare, iar ceaiurile oolong mai închise ar trebui asociate cu arome mai puternice.
Oolong ușor: Fructe de mare, fructeCeai alb - Ceaiul alb are cea mai delicată aromă dintre toate ceaiurile. Prin urmare, trebuie asociat cu mâncarea cu mare atenție, deoarece poate fi ușor copleșit de arome puternice.
- Brânzeturi blânde (de exemplu, Chevre)
- Pește alb
- Deserturi ușoare
- Castravete
Ceai de fructe - Datorită aromelor lor complexe și vibrante, ceaiurile de fructe se potrivesc bine cu multe feluri de mâncare diverse.
- Ciocolată neagră
- Deserturi complexe
Asocierea ceaiurilor cu mâncare poate fi cu adevărat revoluționară. Experimentarea cu diferite arome și alimente este cea mai bună modalitate de a descoperi asocierile ideale de ceai și mâncare care se potrivesc gustului tău.
Comentarii (0)
Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!