What type of water should you be using to brew your tea

Ce tip de apă ar trebui să folosești pentru a prepara ceaiul

7 +0200, Friday

Ceaiul este a doua cea mai consumată băutură din lume, după apă. Aroma ceștii tale de ceai depinde la fel de mult de apa pe care o folosești, precum și de ceai. Așadar, am pregătit acest ghid pentru a te ajuta să găsești cel mai bun tip de apă pentru a prepara ceașca perfectă de ceai.


Deși la prima vedere pare că toată apa are același gust, există mulți factori care afectează și schimbă aroma apei. Acești factori includ sursa apei (izvor, suprafață, desalinizată etc.), modul în care este tratată, prospețimea și chiar țevile. Când vine vorba de ceai, există caracteristici specifice ale apei care pot afecta aroma ceaiului. Un astfel de factor este nivelul pH-ului apei. În mod ideal, apa pe care o folosiți pentru a prepara ceaiul ar trebui să aibă un pH apropiat de 7, ceea ce este considerat neutru. Apa cu un pH mai ridicat (apă alcalină/minerală) va face ca ceaiul să aibă un gust tern. Ca să nu mai vorbim de prospețimea apei pe care o folosiți. Apa proaspătă este bine oxigenată. Acest lucru ajută la scoaterea în evidență a aromei ceaiului.

Ce tip de apă ar trebui să folosești pentru a prepara ceaiul

Apă de la robinet

Deși aceasta este adesea cea mai convenabilă opțiune, s-ar putea să nu fie cea mai bună alegere pentru prepararea ceaiului. Acest lucru se datorează în principal conținutului ridicat de metale și clor din apa de la robinet. Acest lucru poate distorsiona complet aroma ceaiului și poate neutraliza toți nutrienții pe care îi conține.

Apă îmbuteliată

Este greu să recomanzi cu siguranță apa îmbuteliată pentru fierberea ceaiului, deoarece compoziția acesteia poate varia. Multe varietăți de apă îmbuteliată conțin minerale care pot distorsiona aroma ceaiului. De asemenea, apa din sticle de plastic poate adăuga o aromă de plastic ceaiului.

Apă de izvor

Dacă vrei să folosești apă îmbuteliată pentru a-ți prepara ceaiul, apa de izvor de înaltă calitate este soluția! În mod ideal, ar trebui să aibă o aromă neutră și un pH neutru (în jur de 7).

Apă filtrată

În opinia noastră, apa filtrată este cel mai bun tip de apă pe care îl puteți folosi pentru a vă prepara ceaiul! Apa filtrată este de obicei trecută printr-un sistem de filtrare pentru a se asigura că toate impuritățile sunt îndepărtate. Acest lucru ajută la eliminarea componentelor precum clorul, magneziul și calciul din apa dură. Nu uitați să folosiți apă proaspăt filtrată pentru cea mai bună ceașcă de ceai.

Dar apa distilată? La prima vedere, apa distilată ar putea părea o opțiune excelentă pentru prepararea ceaiului. Este una dintre cele mai pure forme de apă, fără impurități. Însă, de obicei, apa distilată tinde să fie plată. Acest lucru va da ceaiului un gust tern.

Sperăm că acest ghid v-a ajutat să clarificați orice îndoială cu privire la tipul de apă pe care să îl folosiți atunci când vă preparați următoarea ceașcă de ceai. O ceașcă bună de ceai are nevoie întotdeauna de apă bună ȘI ceai bun. Așadar, asigurați-vă că alegeți ceaiul de cea mai bună calitate pentru ceașca dumneavoastră de ceai, pentru o experiență încântătoare. Spor la prepararea ceaiului!

Mai multe articole

Comentarii (0)

Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!

Lăsați un comentariu

Atenție: comentariile trebuie aprobate înainte de publicare