Trip around the world with tea

Călătorie în jurul lumii cu ceai

7 +0200, Tuesday

Ce anume face lumea să se învârtă? Răspunsul nostru este, desigur, ceaiul! Înrădăcinat în cultură, ceaiul a fost o băutură preferată timp de secole. Ca orice altceva, diferite țări au adesea propriile moduri preferate de a prepara și servi ceaiul. De la Chai în India la ceaiul de după-amiază în Marea Britanie, există numeroase culturi fascinante ale ceaiului pe toate continentele. Să explorăm câteva.



  • Ceai englezesc de după-amiază



  • Ceaiul a fost introdus în Anglia în jurul secolului al XVII-lea. Cu toate acestea, a fost nevoie de aproximativ 200 de ani pentru ca ceaiul de după-amiază să devină parte a vieții de zi cu zi. Ceaiul de după-amiază este sinonim cu cultura britanică la fel de mult ca și cu familia regală. Conform folclorului, ceaiul de după-amiază a fost introdus de Ducesa de Bedford. În acea perioadă, ora obișnuită a cinei era în jurul orei 20:00. Însă, ducesa obișnuia să se simtă flămândă înainte de asta. Așa că și-a instruit personalul să aranjeze o masă mică în jurul orei 16:00, în care să fie servit ceai și o selecție de prăjituri sau sandvișuri mici.


    Apasă aici pentru a consulta ceaiul nostru englezesc de după-amiază.


  • Masala Chai

  • Masala Chai, care se traduce prin „Ceai Picant”, este, fără îndoială, cel mai popular ceai din India. Fiind cel mai mare producător și consumator de ceai din lume, puteți găsi tarabe cu chai împrăștiate pe străzile din toată India. Deși diferiți vânzători aleg să-și adauge propria notă, toate tipurile de chai au aceeași bază: ceai negru amestecat cu lapte, zahăr și condimente precum cardamom, fenicul, scorțișoară și cuișoare.


    Apasă aici pentru a descoperi Masala Chai-ul nostru.


  • Ceai de mentă marocan

  • Ceaiul de mentă marocan a devenit o emblemă a culturii marocane în întreaga lume. Acest ceai nu este doar o parte semnificativă a culturii marocane, ci este răspândit și în toată Africa de Nord. De obicei, este servit pe tot parcursul zilei, însoțit de gustări dulci și sărate. Acest ceai reprezintă, de asemenea, una dintre rarele ocazii când se adaugă zahăr la ceaiul verde. Ceaiul de mentă marocan, puternic îndulcit, este preparat în mod tradițional cu ceai verde, zahăr și frunze proaspete de mentă.


    Apasă aici pentru a descoperi ceaiul nostru marocan de mentă.


  • Ceai cu bule taiwanez


  • Spre deosebire de variantele sale, ceaiul cu bule este o inovație mai modernă și mai recentă în lumea ceaiului. Acest ceai, preparat în general cu ceai negru cu gheață amestecat cu lapte praf și sirop de zahăr, își capătă aroma și textura caracteristice de la „bule”, care sunt de fapt niște bile mici de tapioca ce oferă o delicatesă mestecabilă! Similar descoperirii ceaiului în China, invenția ceaiului cu bule în Taiwan a fost, de asemenea, accidentală. Acesta a fost descoperit în 1988, când Lin Hsiu Hui a pus niște bile de tapioca din desertul ei fen yuan în ceaiul ei cu gheață.


  • Zavarka rusească


  • Tradițiile rusești legate de ceai au apărut în perioadele dificile care au urmat formării sale, când mâncarea și băuturile trebuiau să fie cât mai bogate în cantități pentru a servi cât mai mulți oameni. Din aceste lipsuri a apărut zavarka, un ceai negru puternic, preparat într-un mic recipient metalic numit samovar. Ceaiul este servit în căni mari, dar nu ai îndrăzni să-l umpli până la capăt. În schimb, oaspeții iau un centimetru sau mai puțin din această băutură puternică pe care o îmblânzesc cu apă clocotită, după dorință. Rușii îl beau de obicei neagră, dar gazdele vor oferi lapte și zahăr, precum și o gustare însoțitoare. Servirea zavarka fără fursecuri, biscuiți sau alte ingrediente comestibile înseamnă servirea ei „nudă” și este considerată extrem de nepoliticoasă.


    Dacă vă place ceaiul, merită să încercați diferite tipuri și să vedeți care vă place cel mai mult. Mulți cunoscători de ceai nu știu că există diferite moduri de a prepara și servi ceaiul. Este cu siguranță o modalitate distractivă de a explora diverse culturi în timp ce vă potoliți setea!

    Mai multe articole

    Comentarii (0)

    Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!

    Lăsați un comentariu

    Atenție: comentariile trebuie aprobate înainte de publicare