Consumatori de cafea, e timpul. Haideți să luăm o pauză de la obiceiul zilnic de a bea cafea și să încercăm ceva nou. Iată 4 ceaiuri care vă vor oferi același plus de cofeină ca și ceașca de cafea de dimineață, dar cu toate beneficiile pentru sănătate ale ceaiului.
1. Ceai Assam 
Ce se întâmplă dacă vrei să renunți la cafea, dar totuși tânjești după stimularea cafeinei? Atunci ceaiul Assam este alegerea perfectă pentru tine! (Numai culoarea bogată este destul de fascinantă.) Are o aromă de malț cu o vioiciune intensă față de orice alt tip de ceai. Cu doar jumătate din cantitatea de cafeină din cafea (deși aproximativ de două ori mai multă decât în alte ceaiuri negre), te poți menține activ mult mai mult timp fără a simți semne de oboseală sau „șocuri de cafeină”. Pentru un plus de aromă, poți adăuga un strop generos de lapte și un îndulcitor precum zahăr sau miere.
2. Ceai de mentă

Pe de altă parte, dacă sunteți în căutarea unei opțiuni fără cofeină pentru a înlocui ceașca de cafea, ceaiul de mentă este o alegere răcoritoare, deoarece vă va oferi prospețimea pe care o obțineți după ceașca de cafea de dimineață într-un mod mai natural. În afară de asta, veți beneficia și de multitudinea de beneficii pentru sănătate pe care le aduce acest ceai din plante. Este antibacterian, antiviral și bogat în proprietăți antiinflamatorii. Așadar, vă poate ajuta cu o serie de probleme de sănătate, cum ar fi indigestia, respirația matinală și infecțiile bacteriene și virale. Cunoscătorii de ceai sugerează să beți ceai de mentă în forma sa cea mai crudă, fără a adăuga lapte sau îndulcitori, pentru a-i păstra întreaga valoare nutritivă.
3. Matcha

În ultimii ani, matcha a crescut în popularitate ca o alternativă excelentă la cafea datorită conținutului semnificativ de cafeină, capabilă să ofere aceeași energie ca și cafeaua. Însă, ceea ce este diferit la matcha este faptul că își eliberează treptat conținutul de cafeină în organism, comparativ cu cafeaua, care își eliberează tot conținutul de cafeină dintr-o dată. Prin urmare, matcha vă poate oferi un impuls de energie mai susținut, fără „goana de cafeină” pe care o obțineți de la cafea. Ca să nu mai vorbim de faptul că, deoarece matcha este făcută din frunze tinere de ceai minim procesate, aceasta conține cantitatea maximă de nutrienți din frunza de ceai. Așadar, această băutură versatilă - fie că o încercați într-un latte sau într-o cană ceramică de modă veche cu un tel de bambus - vă veți putea menține energizați pe tot parcursul zilei și vă veți bucura de multitudinea de nutrienți pe care o aduce băutura.
4. Ceai Oolong

Oolong este un ceai verde tradițional chinezesc. Are un gust fin, cu frunze și o aromă lemnoasă. În plus, faptul că este prăjit va fi o surpriză plăcută pentru orice băutor de cafea. O infuzie puternică din acest ceai poate face o ceașcă de cafea să concureze cu succes, prin adăugarea de note dulci și florale! Similar altor ceaiuri verzi, ceaiul oolong este, de asemenea, bogat într-o mulțime de nutrienți care vă vor aduce beneficii pentru sănătate, cum ar fi pierderea în greutate, beneficii pentru piele și îmbunătățirea funcției creierului.
Sperăm că aceste 4 amestecuri vă vor ușura trecerea de la cafea la ceai. Dacă tot nu găsiți un amestec care să vi se potrivească, vă încurajăm să ne contactați și să ne spuneți ce fel de arome sau experiențe lipsesc. Echipa noastră caută mereu să aducă mai multă varietate în viața clienților noștri!
Comentarii (0)
Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!