Sri Lanka, o insulă tropicală din Oceanul Indian, a fost cunoscută în lume sub multe nume, precum Serendib, Taprobane și Ceylon. Numele „Serendib” a dat limbii engleze cuvântul „serendipity”, care înseamnă „o surpriză primitoare”. Cu toate acestea, „ceaiul de Ceylon” a fost, fără îndoială, un factor cheie care a contribuit la transformarea numelui „Ceylon” într-un nume cunoscut în întreaga lume.
Având în vedere succesul culturilor de ceai din Sri Lanka, ar putea fi surprinzător să aflăm că nașterea ceaiului în Sri Lanka a fost pur accidentală. Ar putea fi chiar corect să spunem că ceaiul Ceylon s-a născut din moartea industriei cafelei din Sri Lanka. În timpul dominației coloniale britanice de la mijlocul secolului al XIX-lea, Sri Lanka a introdus cafeaua ca plantă pe insulă. Plantațiile de cafea din Sri Lanka au înflorit doar câțiva ani înainte ca aceasta să fie lovită de o boală devastatoare, iar întreaga recoltă de cafea să fie distrusă. Aceasta a fost o catastrofă pentru economia insulei, deoarece cafeaua era un generator cheie de venituri. Drept urmare, conducătorii coloniali au fost nevoiți să caute o alternativă. Atunci James Taylor a plantat prima cultură de ceai pe doar 19 acri de teren numită „Loolecondera Estate”, aproape de capitala dealului Kandy. Aceasta a devenit o rampă de lansare către o industrie care a schimbat pentru totdeauna economia și cultura țării. Alți plantatori au urmat exemplul și, până în 1877, primul transport înregistrat de ceai a fost transportat prin marfă către Anglia. În decurs de un deceniu, o nouă industrie prosperă a ceaiului a fost construită pe ruinele industriei cafelei.

Marca distinctivă a ceaiului Ceylon este calitatea sa de neegalat. Acest lucru a dat naștere și premisei că ceaiul Ceylon este „cel mai curat ceai” din lume. Unul dintre factorii cheie care contribuie la calitatea ceaiului Ceylon sunt tehnicile unice de cules manual, transmise din generație în generație. Acest lucru asigură că sunt culeși doar cei mai proaspeți muguri. Recoltarea automată comercială nu poate garanta această calitate. Aceste standarde înalte au ajutat ceaiul Ceylon să se compare cu cele mai bune ceaiuri din lume și să obțină o poziție solidă în exporturile globale de ceai. De asemenea, este unul dintre principalii piloni ai economiei din Sri Lanka, generând peste 200 de miliarde de rupii din venituri din exporturi și aducând venituri directe și indirecte miilor de srilankezi.
Ceaiul din Ceylon se bucură de o reputație înaltă. De la producerea unor amestecuri fine și arome obținute dintr-un mediu inegalabil, cu condiții climatice ideale care au permis o recoltare pe tot parcursul anului, combinația de vreme, ploaie, ceață și perioade de secetă, împreună cu culesul manual, a produs o gamă de arome distincte. În Sri Lanka, ceaiul este cultivat în 6 regiuni distincte din țară. Și anume, acestea sunt Nuwaraeliya, Kandy, Dimbula, Radella, Ruhuna și Uva. Clima, altitudinile și tipurile de sol diferite fac ca fiecare dintre aceste regiuni să producă o ceașcă de ceai cu un caracter și o aromă distincte.

Ceaiul pur Ceylon iese deasupra tuturor în toată splendoarea sa! Gustul hipnotizant al ceaiului pur Ceylon îți eliberează mintea de stresul unei zile obișnuite, doar prin sorberea unei mici înghițituri din aroma sa divină. În Sri Lanka, oamenii își fac un obicei din a bea ceai ori de câte ori li se permite, deoarece o ceașcă proaspătă de ceai pur Ceylon este băutura pe care o dorește toată lumea. De aceea, istoria ceaiului datează din trecutul faimos, unde mândrii noștri membri ai familiei regale au savurat cea mai bună băutură naturală.
Insula tropicală oferă cel mai bun sol fertil, unde plantele de ceai înfloresc. Dându-ne posibilitatea de a bea câteva varietăți diferite, cum ar fi ceai negru, ceai verde și ceai alb. Deși ceaiul negru a făcut parte din viața locuitorilor din Sri Lanka, din copilărie până la vârsta adultă, ceaiul negru nu a fost niciodată o alegere, ci o necesitate! Ceaiul negru cu lapte și zahăr adăugat este modul în care srilankezii își încep ziua, serile fiind completate și de o ceașcă caldă de ceai cu lapte, care te răcorește pe dinăuntru. Ceaiul negru puternic este cunoscut pur și simplu ca „ceai simplu” de către localnici. De obicei, beau ceai simplu după-amiaza, înainte de prânz, cu puțin zahăr în mâini pentru a-l linge și a-l sorbi. Această practică simplă este o desfătare pentru ei.
Combinația dintre ceaiul Ceylon și fructele tropicale din Sri Lanka dă naștere unei game de amestecuri bogate și delicioase (ceai cu aromă de fructe). Ceaiurile de dimineață, precum ceaiul Earl Grey, au o cerere în continuă creștere, motiv pentru care sunt foarte populare. Atunci când se folosește ceaiul Ceylon în producție, se obține o aromă distinctă și de neînlocuit, ceea ce explică calitatea sa înaltă și aroma delicioasă.
Mândria și bucuria țării, un ceai care nu își va pierde reputația, este îngrijit cu mare grijă. De la plantare, recoltare, producție și ambalare atentă, ceaiul Ceylon ajunge în mâinile dumneavoastră după multă dragoste și grijă. Ceaiul Ceylon rămâne autentic în inimile noastre și este o mare onoare că îl putem consuma chiar și în ziua de azi!
Comentarii (0)
Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!