The Power of Green Tea

Puterea ceaiului verde

5 +0300, Friday

Deși ceaiul verde și-a câștigat o mare parte din popularitate în trecutul recent, utilizarea sa datează de până la 5.000 de ani, fiind folosit în Japonia și China de mulți ani datorită beneficiilor sale pentru sănătate. Ceaiul verde, la fel ca orice altă ceașcă de ceai, provine din planta Camellia Sinensis . Ceea ce conferă ceaiului verde culoarea și aroma sa unice este faptul că este obținut din frunze de ceai minim procesate și nefermentate. În plus, ceaiul verde este, în general, obținut din ceai cultivat la altitudini mai mari și este cules manual pentru a se asigura că sunt recoltate doar cele mai tinere frunze. Mai mult, tipul de ceai verde poate varia în funcție de modul în care este procesat. Sencha și Matcha sunt două tipuri comune de ceai verde.


Profil nutrițional


O mare parte din popularitatea ceaiului verde s-a construit în jurul valorii sale nutritive. Mulți cunoscători de ceai consideră ceaiul verde cea mai sănătoasă băutură de pe pământ! Afirmațiile privind beneficiile pentru sănătate ale ceaiului verde provin atât din surse tradiționale, unde a fost folosit în medicina orientală pentru tratarea bolilor timp de ani de zile, cât și din cercetări științifice. Majoritatea valorilor nutriționale ale ceaiului verde pot fi atribuite lipsei unei procesări extinse. Acesta este și motivul pentru care ceaiul verde are o valoare nutritivă mai mare în comparație cu ceaiul negru. Iată câteva beneficii nutriționale și pentru sănătate ale ceaiului verde.

 

  • Bogat în antioxidanți - O categorie de flavonoide numită epigalocatechin galat (EGCG) este responsabilă pentru conținutul ridicat de antioxidanți din ceaiul verde. Antioxidanții ajută la combaterea radicalilor liberi din organism, ceea ce poate, la rândul său, să ajute la combaterea bolilor precum bolile de inimă și cancerul.

  • Îmbunătățește funcția creierului - Unul dintre ingredientele principale din ceaiul verde este cafeina. Deși nu conține la fel de multă cafeină ca și cafeaua, este suficientă pentru a stimula semnificativ activitatea creierului. Studii multiple au concluzionat că ceaiul verde ajută la îmbunătățirea atenției, memoriei, stării de spirit, vigilenței și timpului de reacție. În plus, dovezile arată că compușii catechinici din ceaiul verde pot ajuta la evitarea riscului de boală Alzheimer și boală Parkinson.

  • Previne riscul de diabet de tip 2 - În ultimii ani, diabetul a devenit o problemă serioasă de sănătate pentru persoanele de toate vârstele, din cauza stilului nostru de viață și a obiceiurilor alimentare în continuă schimbare. Ceaiul verde ajută la evitarea riscului de diabet de tip 2 - care este cea mai frecventă formă de diabet - prin îmbunătățirea sensibilității organismului la insulină, ceea ce contribuie la îmbunătățirea controlului glicemiei.
    • Ajută la pierderea în greutate - Studiile arată că ceaiul verde ajută la arderea grăsimilor corporale - în special în zona abdominală - prin accelerarea metabolismului. Acesta este motivul pentru care ceaiul verde se află în fruntea oricărei liste de ingrediente pentru arderea grăsimilor!

    • Reduce riscul de boli cardiovasculare - Acestea includ în principal bolile de inimă și accidentele vasculare cerebrale, care sunt cauze foarte frecvente de deces la nivel mondial. Conform studiilor, ceaiul verde poate ajuta la evitarea riscului de boli cardiovasculare prin reducerea nivelului de colesterol rău (LDL).

    Ghidul maestrului ceaiului Basilur pentru prepararea ceaiului verde

    Prepararea corectă a ceaiului verde este crucială pentru a te asigura că te bucuri de aromele sale autentice și de beneficiile nutriționale.


    Pentru a prepara ceașca perfectă de ceai verde din frunze,

    - Măsurați o linguriță de frunze de ceai (aproximativ 2 g) de persoană într-un ceainic la 180-200 ml de apă.

    - Când apa a fiert (aproximativ 80°C/176°F), turnați în oală și închideți capacul. Ori de câte ori este posibil, puneți frunzele într-un infuzor care poate fi apoi scos din lichid odată ce ceaiul a fost infuzat.

    - Amestecați ceaiul după un minut, puneți capacul la loc și lăsați la infuzat încă două minute.

    - Apoi ridicați infuzorul sau strecurați tot ceaiul în cești sau într-un alt vas încălzit pentru a-l menține cald.

    - Dacă ceaiul este prea tare pentru gustul dumneavoastră, adăugați mai multă apă clocotită. Laptele sau îndulcitorul nu sunt recomandați pentru ceaiul verde.

    Împreună cu aroma sa unică și profilul nutrițional, ceaiul verde este o încântare pentru orice iubitor adevărat de ceai. Transformarea ceaiului verde într-o parte regulată a rutinei tale te va ajuta cu siguranță să te simți mai bine și să ai o viață mai sănătoasă!

  • Mai multe articole

    Comentarii (0)

    Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!

    Lăsați un comentariu

    Atenție: comentariile trebuie aprobate înainte de publicare