Pentru a vă oferi cea mai bună experiență cu ceai la Basilur, ne concentrăm chiar și pe cele mai subtile diferențe de culoare, aromă și savoare a ceaiurilor noastre. După ce au degustat mii de loturi de ceai din diferite regiuni și anotimpuri, cunoscătorii noștri de ceai au reușit să identifice tiparele exacte ale schimbărilor de aromă, culoare și savoare din ceaiurile noastre.
Diferențele meteorologice din diferitele anotimpuri sunt unul dintre cei mai importanți factori care influențează calitatea generală a ceaiului dumneavoastră. În țările producătoare de ceai cu anotimpuri distincte, cum ar fi China, aceste schimbări pot crea modificări semnificative ale recoltelor de ceai. Așadar, ceaiul verde este cel mai adesea afectat de aceste schimbări meteorologice, deoarece provine adesea din astfel de țări.
De aceea, în calitate de adevărat iubitor de ceai, ne-am gândit că este important să fii atent la modul în care chiar și cele mai mici schimbări de vreme și anotimpuri îți pot afecta ceaiul.
Primăvară
Primăvara marchează de obicei prima recoltă a anului. Odată ce musonii de primăvară se opresc, cultivatorii de ceai încep să culeagă mugurii proaspeți ai plantei de ceai, care au fost scoși din culturi folosind nutrienții adunați de plante pe parcursul sezonului de iarnă latent. Plantele profită, de asemenea, de zilele mai lungi din acest sezon pentru a-și stimula creșterea. Această recoltă continuă din martie până la mijlocul lunii mai.
În general, ceaiul din acest sezon tinde să aibă un profil aromatic foarte ușor, un corp moale și o aromă bogată. Din acest motiv, recolta din sezonul de primăvară este considerată cea mai bună pentru ceaiurile verzi și albe, deoarece acestea necesită o procesare minimă. De asemenea, calitățile inferioare ale recoltelor din acest sezon fac ca aceste recolte să fie mai scumpe. Unul dintre cele mai populare tipuri de ceai recoltate în acest sezon sunt ceaiurile Oolong.
Ceai Oolong
Vară
Recolta de vară continuă, în general, din mai până la începutul lui august. Majoritatea ceaiurilor produse în masă sunt recoltate în acest sezon datorită creșterii prolifice a plantei de ceai. Deoarece aceste frunze au avut mai puțin timp să crească, au o aromă mai intensă în comparație cu recolta de primăvară și au puțină dulceață naturală. Prin urmare, sunt baza perfectă pentru ceaiuri aromate sau pentru a fi consumate cu adaosuri precum lapte.
Toamnă
Pe măsură ce vremea se răcește în toamnă, creșterea plantei de ceai încetinește. Acest lucru permite frunzelor să capete aromă și complexitate suplimentare. O recoltă secundară de ceaiuri Oolong și diverse alte ceaiuri verzi și albe este foarte frecventă în acest sezon. Recoltele de toamnă sunt de obicei culese din septembrie până în noiembrie. Similar recoltei de primăvară, aceste ceaiuri au arome bogate, un corp plin și note florale notabile.
Iarnă
Plantele de ceai sunt de obicei într-o fază de repaus vegetativ și nu produc frunze noi în această perioadă rece a anului. Plantele adună de obicei nutrienți, în special carbohidrați, în acest sezon și se pregătesc pentru recolta de primăvară.
Cum afectează schimbările climatice ceaiul.
Schimbările climatice ar putea, la propriu, să lase un gust amar în gură. A existat o lungă dezbatere despre modul în care schimbările climatice pot afecta cantitatea de alimente produse. Cu toate acestea, acum există o îngrijorare tot mai mare cu privire la modul în care acestea pot afecta și calitatea alimentelor. În special pentru lucruri precum ceaiul, care sunt foarte sensibile la clima în care cresc. De exemplu, cercetările arată că ploile excesive rezultate din schimbările climatice ar putea dilua gustul ceaiului. De asemenea, temperaturile care fluctuează rapid în timpul iernii pot provoca îngheț pe frunzele de ceai în unele regiuni, ceea ce poate duce la modificări ale gustului. Așadar, dacă aceste schimbări climatice nu sunt gestionate corespunzător, gustul ceștii de ceai se poate schimba dramatic.
Ceașca ta de ceai este definită în mare măsură de mediul în care crește. Cultivatorii și producătorii de ceai din întreaga lume urmăresc cu atenție modelele meteorologice pentru a-ți oferi întotdeauna cea mai bună ceașcă de ceai!
Comentarii (0)
Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!