The story behind a Japanese masterpiece, Sencha Green Tea!

Povestea din spatele unei capodopere japoneze, ceaiul verde Sencha!

5 +0300, Monday

Ce este ceaiul Sencha? Când ne gândim la ceai verde, ne gândim doar la un ceai verde simplu, cel verde ! Cu toate acestea, mulți oameni nu știu că există diferite tipuri de ceai verde. Printre aceste tipuri se numără matcha, gunpowder și sencha, despre care probabil deja știți. Ceea ce diferențiază aceste ceaiuri verzi este creșterea plantei, producția și procesarea ceaiului. Acum, în loc să intrăm în fiecare tip de ceai, vom discuta despre cel despre care se vorbește cel mai mult. Ceaiul verde Sencha este un ceai foarte comun și este cel mai popular ceai verde din Japonia. Iată Ghidul Maestrului în Ceai al lui Basilur despre motivele pentru care este așa, precum și originile sale și modul în care este preparat.

Istoria Sencha

Ceaiul verde și toate ceaiurile, în general, există de ceva vreme, dar abia în secolul al XVII-lea ceaiul sencha a fost folosit pentru prima dată. În acest secol, frunza de ceai a fost adusă în Japonia din China. Înainte de aceasta, matcha era băutura preferată în Japonia. Cu toate acestea, odată ce sencha a fost introdusă, a devenit o băutură preferată de japonezi. Acest lucru se datorează faptului că ceaiul nu necesita niciun fel de pregătire în avans, spre deosebire de alte ceaiuri, așa că putea fi savurat cât mai curând posibil. În lumea de astăzi, sencha este încă un ceai favorit. De fapt, 80% din tot ceaiul care provine din Japonia este sencha.

Prelucrarea ceaiului verde Sencha

La fel ca majoritatea celorlalte ceaiuri, procesul de preparare a Ceaiului Verde Sencha începe tot cu planta Camellia Sinensis. Ceea ce diferențiază Ceaiul Sencha de alte ceaiuri verzi este faptul că este obținut din frunzele care cresc sub lumina directă a soarelui. Aceste frunze sunt de obicei cele mai tinere frunze ale plantei și aduc cele mai bune arome de ceai verde. De obicei, aceste frunze sunt recoltate în prima sau a doua recoltare. Dar, în general, prima recoltare aduce Ceaiul Sencha de cea mai înaltă calitate.

După procesul de creștere și cules , frunzele se mută într-o plantație. Aici are loc cea mai mare parte a acțiunii. În primul rând, procesul de aburire începe imediat pentru a preveni oxidarea. Oxidarea afectează drastic rezultatul ceaiului. Dacă frunzele sunt parțial oxidate, acestea devin ceai oolong. Frunzele complet oxidate devin ceai negru, iar ceaiul verde nu suferă oxidare. Pe parcurs, frunzele de ceai intră în procesul de uscare și rulare. Aici ceaiul își capătă forma și gustul, pe măsură ce se mișcă în cilindri pentru a se usca și a fi descompuse. Drept urmare, forma frunzelor este asemănătoare acului, iar gustul este proaspăt.

Alte modalități de preparare a frunzelor pot duce la diferite tipuri de ceai sencha. Indiferent de tip, sencha nu necesită prea multă procesare. Acest lucru asigură că ceaiul își păstrează toți nutrienții și proprietățile minunate.

Ceai Sencha vs. Matcha

Nu putem vorbi despre ceaiul verde fără a discuta despre ceaiurile Matcha și Sencha. Matcha se găsește de obicei sub formă de pudră, în timp ce Sencha este adesea un ceai din frunze vrac. Una dintre cele mai mari diferențe dintre aceste două ceaiuri este faptul că Sencha este obținută din frunze de ceai cultivate în lumina directă a soarelui, în timp ce matcha este obținută din frunze de ceai cultivate la umbră. Acest lucru contribuie în mare măsură la caracteristicile diferite ale acestor două ceaiuri, în special la gust și valoare nutritivă. Datorită expunerii directe la soare, Sencha conține mulți antioxidanți catechin. Pe de altă parte, matcha conține mai multă teanină și cafeină din cauza lipsei de expunere la soare.

În ceea ce privește gustul, ceaiul verde sencha are o aromă revigorantă și revigorantă. Rezultă cu un postgust de nucă/fructat, ceea ce îl face excelent pentru ceaiul cu gheață. În cazul matcha, gustul este fin și savuros, fără un postgust prea pronunțat. Ambele ceaiuri au însă un gust oarecum pământos. În ceea ce privește culoarea, sencha este mai degrabă verde închis, în timp ce pudra de ceai matcha este verde strălucitor.

Sencha este un ceai grozav de încercat dacă nu ați făcut-o deja. Cu toate beneficiile pe care le are și gustul său răcoritor, poate fi o băutură perfectă de dimineață pentru a începe ziua cu dreptul.

Mai multe articole

Comentarii (0)

Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!

Lăsați un comentariu

Atenție: comentariile trebuie aprobate înainte de publicare