Ceylon-tea-plantation

Ce este ceaiul de Ceylon?

8 +0300, Thursday

Legenda chineză spune că istoria ceaiului a început în anul 2732 î.Hr., când ceaiul a fost descoperit accidental de împăratul Shen Nong. O frunză, atârnată de un arbore de ceai sălbatic, a căzut în oala cu apă pe care împăratul o fierbea în grădină. Se spune că împăratului îi plăcea atât de mult să bea apa infuzată, încât a fost nevoit să cerceteze planta în continuare. Cu toate acestea, ceaiul de Ceylon a făcut ceaiul cu adevărat faimos în secolele al XIX-lea și al XX-lea, deoarece a fost folosit de aproape toate mărcile importante de ceai din lume!

Timp de secole, ceaiul Ceylon a fost cunoscut ca fiind cel mai fin ceai din întreaga lume. Dar ce este mai exact ceaiul Ceylon și de unde provine? Ceaiul Ceylon provine din națiunea insulară Sri Lanka, care era cunoscută anterior sub numele de Ceylon în perioada sub dominație britanică. Ceaiul a fost introdus pentru prima dată în Sri Lanka de James Taylor în 1867, iar restul, cum se spune, este istorie! Ceaiul Ceylon constă în principal din ceai negru, deși se cultivă și ceai verde și alte tipuri de ceai.

Deși Sri Lanka este o țară relativ mică, are o gamă largă de altitudini, ceea ce duce la o variație semnificativă a aromelor ceaiului produs în funcție de partea țării din care provine. Principalele diferențe de aromă sunt rezultatul climei, solului, soarelui, precipitațiilor și soiurilor de plante. Deși există nuanțe regionale, ceaiul Ceylon este cunoscut în mod clasic pentru aroma sa intensă, plină și vioaie. Majoritatea ceaiului Ceylon este procesat manual, ceea ce îl face un ceai vioi și strălucitor. Regiunea oferă, de asemenea, ceaiului Ceylon note de condimente, citrice și ciocolată în aroma sa. Există 5 zone principale în care se cultivă ceaiul Ceylon în țară.

Există trei tipuri principale de ceaiuri care provin din Sri Lanka.

  • Primul și cel mai popular este ceaiul negru Ceylon și, de asemenea, cel mai complicat. Complicația provine din faptul că tulpina și frunzele plantei de ceai sunt folosite la prepararea ceaiului negru. Ceaiul negru autentic Ceylon este preparat folosind tulpini învechite și frunze fermentate.

  • Al doilea tip, ceaiul verde Ceylon, evită procesul de fermentare. Acest lucru asigură că frunza de ceai rămâne verde și conferă ceștii de ceai preparate o culoare verde-gălbuie. Frunzele de ceai sunt fie prăjite în tigaie, fie aburite imediat după procesul de rostogolire pentru a opri fermentarea ulterioară.

  • În al treilea rând și în cele din urmă, avem ceaiul alb de Ceylon, cunoscut și sub numele de „vârfuri argintii”. Doar „mugurii” sunt culeși manual și uscați la soare. O clonă specială a plantei Camelia Sinensis este folosită pentru a culege aceste vârfuri argintii, care sunt mai lungi și mai îndrăznețe decât mugurii obișnuiți. Vârfurile argintii sunt cunoscute pentru cele mai multe beneficii pentru sănătate, deoarece este ceaiul cel mai puțin procesat.

La Basilur ne mândrim cu faptul că vă oferim ceai Ceylon de cea mai înaltă calitate. De aceea, ne asigurăm că alegem întotdeauna cele mai bune frunze de ceai, care vă vor oferi cea mai bună aromă pentru toate produsele noastre. Dacă doriți mai multe informații despre ceaiul Ceylon, nu ezitați să discutați cu noi prin intermediul paginilor oficiale de socializare Basilur. Ne place să vorbim despre ceai!

Mai multe articole

Comentarii (0)

Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!

Lăsați un comentariu

Atenție: comentariile trebuie aprobate înainte de publicare