Chai Ice Cream featuring Basilur Masala Chai

Înghețată Chai cu Basilur Masala Chai

1 +0300, Wednesday

Dacă vă plac ceaiul și înghețata, atunci această rețetă este perfectă pentru dumneavoastră. Noi folosim Masala Chai ca bază; ceea ce îi conferă o notă iute, fără a fi prea dulce. Să începem cu desertul nostru rece!

Ingrediente de care veți avea nevoie:

06 Pliculete de ceai Basilur Masala Chai

02 căni de smântână groasă

01 cană de lapte

04 gălbenușuri de ou

¼ cană de zahăr


Instrucţiuni:

Încălziți smântâna groasă și laptele într-o cratiță la foc mediu-mic. Luați de pe foc înainte să înceapă să fiarbă.

Adăugați pliculețele de ceai și lăsați la infuzat aproximativ 35 de minute. Aruncați pliculețele de ceai după ce a fost suficient de infuzat.

(Știm că 35 de minute par o perioadă foarte lungă în comparație cu cât timp lași la infuzat un pliculeț de ceai atunci când prepari o ceașcă de ceai. Dar, cu înghețata, e cu totul altceva. Deoarece aroma de masala chai se va dilua în smântâna groasă și lapte, ar trebui să folosești un concentrat puternic de masala chai, astfel încât aroma să se evidențieze.)

Într-un bol mic, bateți gălbenușurile de ou și zahărul și dați-le deoparte. Reîncălziți amestecul de lapte și smântână și adăugați amestecul de ouă. Asigurați-vă că amestecați continuu pentru a împiedica fierberea ouălor. După ce totul este bine omogenizat, încălziți timp de aproximativ 5 minute, continuând să amestecați ocazional, până când capătă un aspect de cremă!

Strecurați amestecul într-un bol nou și curat și puneți-l deasupra unui bol mare umplut cu gheață pentru a-l răci treptat. După ce s-a răcit, puneți-l la frigider pentru aproximativ 2 ore sau până când este complet răcit.

După ce a stat la rece o vreme, urmați instrucțiunile aparatului de înghețată pentru a o mixa. Transferați înghețata moale într-un bol potrivit pentru congelator și congelați-o timp de cel puțin 4 până la 6 ore sau până când se îngheață.



Mai multe articole

Comentarii (0)

Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!

Lăsați un comentariu

Atenție: comentariile trebuie aprobate înainte de publicare