Magic Nights Crème Brûlée

Crème Brûlée Magic Nights

3 +0300, Wednesday

În cele din urmă, pe lista noastră se află un alt desert decadent, îndrăgit de mulți. Versiunea noastră de Creme Brûlée oferă o abordare încântătoare a acestui desert clasic, infuzând esența aromatică a ceaiului Magic Nights într-o bază cremoasă de vanilie. Acest desert elegant, cu aromele sale bogate și textura delicată, este adaosul perfect la festivitățile de Eid, care vă va captiva simțurile și va lăsa o impresie de durată a bucuriei și excelenței culinare de Eid.


Ingrediente:


02 lingurițe de Magic Nights

04 gălbenușuri de ou

02 căni de smântână groasă

½ cană de zahăr + mai mult pentru presărat

01 linguriță de zahăr

Un vârf de cuțit de sare


Indicații:


Începeți prin a preîncălzi cuptorul la 160 de grade Celsius.


Într-o oală de mărime medie, fierbeți ușor smântâna groasă.


Luați vasul de pe foc și adăugați extract de vanilie, un praf de sare și frunze de ceai. Lăsați la infuzat timp de 10 minute.


După infuzare, strecurați amestecul de cremă printr-o sită pentru a îndepărta frunzele de ceai.


Apoi, într-un bol mare, bateți gălbenușurile de ou și zahărul până când compoziția devine ușoară și pufoasă.


Turnați încet jumătate din amestecul fierbinte de ceai cu smântână în amestecul de ouă, amestecând energic cu un tel pentru a-l tempera. Repetați cu restul amestecului de smântână, asigurând o încorporare omogenă (turnați încet pentru a preveni gătirea ouălor).


Pregătiți o baie de apă prin fierberea a 3 căni de apă într-un ibric sau o oală. Așezați ramekinele într-o tavă cu margini adânci și turnați cu grijă apă clocotită pe jumătate în jurul ramekinelor, evitând stropirea.


Împărțiți crema de ceai în mod egal în patru forme de copt și coaceți la 160 de grade Celsius timp de 45 de minute.


Pentru a verifica dacă sunt gata, împingeți ușor crema. Mijlocul ar trebui să se miște ușor în timp ce marginile sunt întărite, indicând faptul că crema este abia întărită în centru.


Lăsați cremele să se răcească în frigider timp de cel puțin 3 ore sau peste noapte.


Pentru servire, presărați uniform 1 linguriță de zahăr peste fiecare cremă. Folosiți o torță pentru a arde zahărul până când acesta se caramelizează, devenind auriu intens și formând o crustă crocantă.


Lăsați zahărul să se întărească timp de aproximativ 30 de secunde înainte de servire. Savurați crema cremoasă, cu infuzie de ceai, cu delicioasa sa glazură caramelizată!

Mai multe articole

Comentarii (0)

Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!

Lăsați un comentariu

Atenție: comentariile trebuie aprobate înainte de publicare