Răcorește-te într-o zi fierbinte de vară cu acest sorbet răcoritor de mandarine Earl Grey. Această delicatesă combină aromele picante ale ceaiului de mandarine Earl Grey de la Basilur și frunzele proaspete de mentă, fiind modalitatea perfectă de a combate căldura. Adăugarea de suc de lămâie și o notă de dulceață creează un gust echilibrat și revigorant. Nu numai că este ușor de preparat, dar este și minunat de răcoritor, acest sorbet fiind o alegere obligatorie pentru întâlnirile tale de vară!
Ingrediente:
04 pliculețe de ceai Basilur Earl Grey Tangerine
750 mililitri de apă
1/2 cană de frunze de mentă cu tulpini
225 de grame de zahăr
O lămâie
Indicații:
Începeți prin a fierbe 600 mililitri de apă, turnați-o într-un vas termorezistent și adăugați pliculețele de ceai.
Lăsați la infuzat timp de aproximativ 8 minute, apoi stoarceți pliculețele de ceai pentru a extrage tot conținutul.
Apoi, tocați grosier frunzele de mentă și tulpinile acesteia și adăugați-le în ceaiul preparat.
La foc mic, încălziți apa rămasă cu zahărul până se dizolvă și lăsați-l să se răcească complet.
După ce s-a răcit, adăugați-l împreună cu sucul de lămâie în ceai, puneți-l la frigider timp de 2 ore și lăsați-l să se răcească complet.
Toarnă acest ceai într-un aparat de înghețată și amestecă până obții o consistență asemănătoare sorbetului.
Scoateți acest amestec și puneți-l într-un recipient care poate fi congelat, acoperiți cu hârtie de copt și puneți un capac sigur.
Congelează până se întărește și ești gata!
Comentarii (0)
Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!