Prepararea ceaiului este atât o artă, cât și o știință. Oamenii de știință cercetează de ani de zile temperaturile potrivite ale apei pentru extragerea diferiților compuși, în timp ce maeștrii ceaiului au petrecut secole stăpânind arta preparării ceaiului. Prepararea unei cești perfecte de ceai verde este orice, dar nu ușoară. Aroma ceaiului verde depinde de mulți compuși - de la catechine și taninuri la aminoacizi și substanțe volatile, care fac ceaiul plăcut de băut. Toți au nevoie de temperaturi specifice pentru extracția optimă.
Înainte de a începe cu sfaturile concrete despre prepararea unei cești perfecte, iată o scurtă introducere în ceaiul verde. Ceaiul verde este un tip de ceai care este recoltat și apoi conservat rapid. În timp ce frunzele de ceai negru sunt lăsate să se oxideze după ce sunt culese, frunzele de ceai verde sunt încălzite imediat pentru a preveni oxidarea. Ceaiul verde este plin de beneficii pentru sănătate și conține antioxidanți și nutrienți care pot reduce riscul de cancer, vă pot ajuta să pierdeți în greutate și să preveniți demența! Așadar, cum preparați ceașca perfectă de ceai verde?

Folosește apă care are temperatura optimă
Unul dintre cele mai importante elemente ale unei cești perfecte de ceai verde este temperatura apei. Apa care fierbe rapid este de obicei prea fierbinte pentru prepararea ceaiului verde, rezultând un gust amar și astringent. Dacă apa este prea rece, aroma completă nu va fi extrasă din frunze. În mod ideal, folosiți apă cu o temperatură cuprinsă între 160 și 180 de grade. Un ghid vizual în acest sens este atunci când apa este fierbinte și încep să se formeze bule pe fundul vasului, dar nu și deasupra. Maeștrii ceaiului Basilur recomandă încălzirea apei până când din vas se ridică un flux constant de abur. Alternativ, puteți fierbe complet apa și apoi o puteți lăsa să se răcească câteva minute.
Lăsați la infuzat exact cât trebuie
Deoarece ceaiul verde este atât de delicat, este important să fie infuzat timp de exact două-trei minute. Mai puțin timp va împiedica frunzele de ceai să-și elibereze întreaga aromă, în timp ce mai mult timp va dobândi un gust amar. Vă recomandăm să infuzați ceaiul verde timp de două minute și apoi să gustați la fiecare 30 de secunde până când obțineți un gust care vă place.

Folosește frunze de ceai de cea mai înaltă calitate
Calitatea frunzelor de ceai pe care le folosești pentru ceașca ta de ceai verde joacă evident un rol important în gust. Frunzele de ceai mai proaspete, adică cele care vin vrac, spre deosebire de cele din pliculețe, vor produce, în general, o aromă mai bună, deoarece frunzele de ceai au spațiu să „respire”. Aroma este mai bogată și mai autentică decât ceaiul preambalat în pliculețe.
Asigurați-vă că folosiți apă de bună calitate
După cum puteți vedea, apa ajunge din nou pe această listă, demonstrând cât de importantă este pentru o ceașcă perfectă de ceai, verde sau negru! Apa cu prea multe minerale poate uneori contracara mineralele naturale găsite în frunzele de ceai și poate produce un gust înțepător. Apa purificată sau de izvor este cea mai bună, deoarece nu conține poluanți care pot altera gustul ceaiului.
După cum puteți vedea, prepararea ceștii perfecte de ceai verde este o știință. Acum, că știți cum să preparați corect ceaiul verde, puteți experimenta diferite tipuri pentru a vedea care vă place cel mai mult. Răsfățați-vă cu o ceașcă bună de ceai Basilur, relaxați-vă și bucurați-vă de ceaiul proaspăt preparat!
Comentarii (0)
Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!