How to brew loose leaf tea?

Cum se prepară ceaiul din frunze vrac?

8 +0200, Sunday

Trecerea de la pliculețele de ceai ușor de preparat, convenabile și portabile, la ceaiul din frunze aromat și nuanțat poate fi descurajantă, chiar dacă ești conștient de diferența de calitate dintre majoritatea pliculețelor de ceai și ceaiul din frunze întregi. În plus, una dintre cele mai frecvente întrebări pe care pasionații de ceai par să le aibă este cât de mult ceai vrac ar trebui să folosești atunci când prepari o ceașcă. Este o întrebare cu care se confruntă toată lumea la un moment dat, în timp ce stă lângă ibric, cu pliculețul de ceai într-o mână și infuzorul în cealaltă. Dacă prepari un ceainic întreg pentru mai multe persoane, acest lucru adaugă și un nivel suplimentar de confuzie. Prin urmare, acest blog va fi dedicat să te ajute să clarifici această problemă.

Prepararea unei cești de ceai poate fi considerată un proces științific, deoarece prea mult ceai în infuzor poate însemna că acesta este aglomerat și incapabil să difuzeze corect în apă, rezultând o infuzie slabă. Pe de altă parte, prea multe frunze în ceainic pot duce la un ceai tare și amar.


Deci, cât ceai vrac folosești? Regula veche a fost „o linguriță pentru fiecare cană și una pentru ceainic”. Acest răspuns pare destul de simplu: dacă ai o singură cană mică, ai avea nevoie doar de o linguriță de ceai în infuzor. Dacă prepari un ceainic pentru un grup de cinci persoane, ai avea nevoie de șase lingurițe în ceainic. Deși, în general, acest răspuns este excelent și rezultă o cană de ceai destul de bună, există numeroși alți factori pe care trebuie să îi iei în considerare atunci când prepari o ceașcă de ceai și care pot schimba această regulă.



Primul element de luat în considerare este tipul de ceai pe care îl folosiți. Tipul de ceai pe care îl folosiți poate modifica cantitatea de ceai din frunze per cană de care aveți nevoie. Ceaiurile cu infuzii diferite, cum ar fi ceaiul Citrus de la Basilur, au în general o aromă mai ușoară și pot avea un volum mai mare în comparație cu ceaiul negru pur, cum ar fi gama Leaf of Ceylon de la Basilur . Aceasta înseamnă că, pentru a obține aceeași profunzime a aromei ca de la o linguriță de ceai negru, va trebui să adăugați mai mult de o linguriță pentru alte tipuri de ceai. Dacă frunzele de ceai sunt foarte fine, ar trebui să fiți precauți când adăugați mai mult de o linguriță de ceai, deoarece s-ar putea să constatați că nu se infuzează foarte bine și poate deveni granuloasă pe fundul ceștii. În plus, există o diferență în instrucțiunile de preparare când vine vorba de ceaiul negru și cel verde. În cazul ceaiului negru, se recomandă prepararea ceaiului cu apă la 100 de grade Celsius, o singură dată. Totuși, în cazul ceaiului verde, recomandăm prepararea ceaiului la 80 de grade Celsius pentru rezultate optime și puteți folosi aceleași frunze de ceai pentru până la 3 infuzii!


În al doilea rând, volumul sau cantitatea de apă pe care o conține ceașca ta va schimba cantitatea de ceai de care vei avea nevoie în infuzor. Soluția tradițională, care folosește lingurițe, a fost creată într-o perioadă în care majoritatea oamenilor beau ceai dintr-o ceașcă de ceai. Cu toate acestea, majoritatea dintre noi bem o cană de ceai și, prin urmare, va trebui să folosești puțin mai mult de o linguriță de ceai pentru a te asigura că aroma nu este prea diluată. Pentru o cană de 350 ml cu ceai negru, ai avea nevoie de aproximativ 1 până la 1 linguriță și jumătate de ceai, ca regulă generală. Pentru ceaiurile din plante și verzi, folosește 1-2 lingurițe, în funcție de intensitatea aromei preferate.

În al treilea rând, cantitatea de ceai vrac pe care o folosiți va depinde de preparatul dumneavoastră: fierbinte sau cu gheață. Dacă preparați ceai cu gheață, de obicei va trebui să dublați cantitatea de ceai pe care o puneți în apă, deoarece ceaiul nu se infuzează de obicei la fel de bine în apa rece. Ceaiul pe care îl alegeți va determina, de asemenea, profunzimea aromei ceaiului cu gheață. Ceaiurile mai tari, precum ceaiul din gama Leaf of Ceylon de la Basilur și ceaiul White Moon , tind să ofere cea mai bună aromă.


Iată un mini ghid care să te ajute să prepari cel mai fin ceai din frunze de Ceylon. Totuși, reține întotdeauna că consumul de ceai este un proces foarte personal, iar profilurile gustative se schimbă de la persoană la persoană, așa că nu ezita să experimentezi cu diferite volume de ceai din frunze și diferite combinații până când găsești punctul ideal!

Mai multe articole

Comentarii (0)

Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!

Lăsați un comentariu

Atenție: comentariile trebuie aprobate înainte de publicare