Știați că gustul dumneavoastră în materie de ceai se poate schimba în funcție de anotimp? La fel ca în cazul oricărei mese sau băuturi, există diferite tipuri de ceai Ceylon destinate fiecărui anotimp; vară, toamnă, iarnă și primăvară. Așa cum consumatorii de cafea preferă un cold brew vara și un ceai cu dovleac și mirodenii toamna, există și momente ideale ale anului pentru a bea anumite ceaiuri. Conform credințelor naturistei tradiționale chineze, multe alimente și arome pot fi clasificate în funcție de proprietățile lor de încălzire sau răcorire. În multe culturi, echilibrarea răcorii și a căldurii este evidențiată, deoarece sănătatea radiantă poate fi obținută doar prin menținerea unei stări neutre în organism. Cu alte cuvinte, corpul dumneavoastră nu ar trebui să fie nici prea fierbinte, nici prea rece. Așadar, iată un ghid despre diferitele tipuri de ceai pe care le puteți bea în funcție de anotimp!
Primăvara și vara

Primăvara este momentul pentru noi începuturi și un moment pentru experimentare! Este, de asemenea, un moment pentru a vă împrospăta rezerva de ceai, dar știm cu toții că există acele zile mai reci în care încă aveți nevoie și de puțină băutură reconfortantă. Primăvara și vara sunt cunoscute ca fiind lunile mai calde, așa că consumul de alimente mai reci crește! Aceste alimente mai reci, cum ar fi citricele, castravetele, pepenele verde, frunza de lotus și menta, sunt caracterizate ca fiind strălucitoare, crocante și proaspete. Ceaiurile verzi și albe sunt, de asemenea, clasificate drept alimente răcoritoare și, prin urmare, ideale pentru lunile de primăvară și vară. Acesta este motivul pentru care Ceaiul de Primăvară Basilur este un ceai verde premium care întruchipează gustul și nuanțele cireșelor proaspete pentru a vă oferi o ceașcă de ceai la fel de proaspătă ca primăvara!
Multe ceaiuri din plante injectate cu arome fructate funcționează, de asemenea, ca ceaiuri răcoritoare pentru zilele fierbinți de vară. Infuziile de lemongrass, cimbru și păpădie, de exemplu, sunt ceaiuri din ce în ce mai populare, care întruchipează caracteristici răcoritoare, oferind în același timp un gust unic de plante. Ceaiul de vară de la Basilur vă oferă o combinație încântătoare de ceai verde sencha proaspăt, căpșuni sălbatice și petale de flori colorate pentru a vă răcori și a vă bucura de o seară perfectă de vară fără griji alături de cei dragi!
Toamna și iarna

În timpul anotimpurilor reci de toamnă și de iarnă, tindem să consumăm mai multe alimente încălzitoare. Mâncărurile încălzitoare au de obicei arome bogate și puternice. Condimente precum piper negru, ghimbir, cardamom, scorțișoară, cuișoare, fenicul și nucșoară se încadrează în această categorie, la fel ca și ceaiul negru și cafeaua. Mâncărurile încălzitoare ajută la combaterea frigului de toamnă și de iarnă. Ceaiurile negre și oolong sunt alegeri excelente pentru lunile mai reci, la fel ca și ceaiurile din plante care conțin condimente calde de iarnă. Masala Chai de la Basilur , inspirat de o practică indiană, este un amestec aromatic cu condimente bogate, naturale, cum ar fi cardamom, scorțișoară, nucșoară și ghimbir, împreună cu ceai negru pur de Ceylon. Este băutura prin excelență a iernii. Acest ceai vă va purta printr-o călătorie celebră a farmecului lumii vechi!
Pe măsură ce frumoasele frunze de arțar devin roșu strălucitor și galben aprins în timpul toamnei, ceaiul de toamnă Basilur vă oferă cel mai fin ceai negru Ceylon din lume, completat de un gust tentant de arțar, care oferă o aromă calmantă și liniștitoare, împreună cu un gust fin și mătăsos, care amintește de o sărbătoare delicioasă! Pe de altă parte, ceaiul de iarnă Basilur este amestecul perfect de ceai Ceylon cu fructe naturale de merișor, care vă oferă o aromă fructată puternică și parfumată. Aroma fructată de merișor conferă acestui ceai o aromă caldă și o savoare generoasă, care poate fi apreciată într-o seară răcoroasă de iarnă!
După cum puteți vedea, gustul, aroma și savoarea ceaiului dumneavoastră ar trebui, în mod ideal, să se schimbe în funcție de anotimp. Fiecare anotimp vine cu aromele sale unice, așa că data viitoare când savurați o ceașcă de ceai Basilur proaspăt preparat, încercați să identificați notele specifice sezonului băuturii!
Comentarii (0)
Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!