Minty Fresh Iced Tea Recipe

Rețetă de ceai cu gheață cu mentă proaspătă

2 +0200, Wednesday

Ceai cu gheață proaspăt cu mentă


Dacă ești iubitor de ceai, acesta este un preparat obligatoriu!


Un pahar rece de ceai cu gheață, cu multe cuburi de gheață, frunze de mentă și miere, este băutura ideală de savurat cu familia și prietenii sau chiar singur.


Ce modalitate mai bună de a petrece timp de calitate decât cu o ceașcă de băutură rece într-o zi călduroasă pe veranda din grădină? Nu ne putem gândi la nimic mai bun.


Este foarte ușor de preparat, necesită mai puțin efort și te va menține bine hidratat în zilele călduroase.



Cel mai bun lucru este că probabil ai toate cele trei ingrediente necesare chiar acum. Ai auzit bine, conține doar trei ingrediente.


Acest ceai cu gheață este gata în mai puțin de 20 de minute, pentru că practic se prepară singur! Așa că de ce să mai așteptăm? Haideți să trecem direct la rețetă.



Ingredientele de care veți avea nevoie


5 pliculețe de ceai verde (Sugerăm ceaiul verde cu mentă marocană Basilur )

8 căni de apă clocotită

10-15 frunze proaspete de mentă

1 lingură de miere

Cuburi de gheață


Instrucțiuni pas cu pas


Începeți prin a infuza pliculețele de ceai în apă clocotită timp de aproximativ 5-7 minute. Cu cât mai mult timp, cu atât mai bine ne dorim ca ceaiul nostru să fie tare, iar motivul pentru care vom intra în detalii imediat.


Poți face asta într-un borcan mare, rezistent la căldură, pur și simplu taie etichetele, înfășoară în filet și pune pliculețele de ceai direct în borcan pentru a obține aroma maximă.


După ce a fost infuzat, scoateți pliculețele de ceai și adăugați frunzele de mentă.


Lăsați din nou ceaiul să absoarbă aroma frunzelor de mentă, infuzându-l timp de aproximativ 5-10 minute.


Poți strecura frunzele de mentă sau, dacă îți place acel element suplimentar, le poți păstra.


Adăugați mierea și amestecați bine.


E timpul să vă ciocniți paharele, dar stați, începeți prin a adăuga cuburi de gheață până când paharul este plin, credeți-ne că nu este prea mult, amintiți-vă că ceaiul este încă fierbinte.


Acum toarnă ceaiul în pahare, jumătate din cuburile de gheață se vor topi imediat ce torni ceaiul, dar asta e perfect în regulă.


Îți amintești de ceaiul extra tare pe care l-am făcut mai devreme? Motivul pentru care îl facem atât de tare este că vei adăuga o cantitate generoasă de cuburi de gheață pentru a-l transforma în băutura cu gheață pe care încerci să o prepari, ceea ce diluează ceaiul până la aroma perfectă.

De asemenea, nu uitați să adăugați câteva felii de lime ca garnitură.


Acum poți savura un pahar imediat! Sper să-ți placă!






Mai multe articole

Comentarii (0)

Nu există comentarii la acest articol. Fii primul care lasă un mesaj!

Lăsați un comentariu

Atenție: comentariile trebuie aprobate înainte de publicare